Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Jedlý papír

    Papír se pokládá na již hotový dort, obrázek vystřihněte čistými nůžkami do požadovaného tvaru, spodní stranu potřete tenkou vrstvou gelu položte papír na dort a uhlaďte suchou rukou, gelem opatrně potřete vršek obrázku.

    Lze nazdobit okraje krémem, čokoládou nebo např. čokoládovou rýží, aby se obrázek nezvlnil.

    Pozor na želatinu a některé druhy marmelád, ty se pod jedlý papír nehodí, protože mají hodně vody, a tím by se mohl papír na dortu zvlnit nebo rozpíjet. Nehodí se ani použití tmavého krému, ten by pod papírem prosvítal.

    Doporučená maximální délka skladování je 6 měsíců, je nutné jej skladovat mimo dosah vzduchu a denního světla.

(nejlépe v sáčku, ve kterém je dodán).

  

Fondánový list

    Fondánový list reaguje na teplotu a vlhkost, před použitím jej proto uchovávejte do teploty 25°C v dobře uzavřeném sáčku, mimo dosah přímého slunce a ve vodorovné poloze. Na výtisk nic nepokládejte.

    Oddělte fólii (nelze-li fólii oddělit, vložte výtisk i se sáčkem na cca 30 vteřin do mrazáku a po vyndání fólii oddělte) a obrázek vystřihněte čistými nůžkami do požadovaného tvaru.

    Povrch potahovaného dortu zlehka jemně navlhčete vodou až se vytvoří lepkavý film a obrázek na něj položte. Případně lze také houbičkou jemně navlhčit přímo výtisk.

    Bubliny či nerovnosti opatrně vyhlaďte suchým prstem.

    Pokud obrázek náhodou natrhnete, jemně natrhl vyhlaďte suchým prstem a obrázek by se měl po zhruba hodině opět spojit dohromady.

    Doporučená maximální délka skladování je 6 měsíců, je nutné jej skladovat mimo dosah vzduchu a denního světla (nejlépe v sáčku, ve kterém je dodán).

V chladném počasí nechte před manipulací ohřát na pokojovou teplotu.

  Sugar stamp

Folii položte přímo na nízký pekáč potištěnou stranou nahoru.Naplňte těsto do pytlíku, naneste pusinky na obrázky, doporučujeme stříkat pusinky o průměru 2,5 - 4 cm. Větší pusinky vyžadují delší dobu pečení.

Předehřejete troubu na 70 - 80 °C a zapněte cirkulaci vzduchu. Pečeme asi 2 hodiny, přičemž necháme dvířka trouby mírně otevřená, aby se rychle odpařila voda. Zbytky odpařující se vody mohou inkoust rozmazat. Na zkoušku zkuste sundat jednu pusinku, v případě potřeby prodlužte dobu pečení.